15 Ιουν, 2017

Σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «μέτρο με στόχο τη στήριξη ενός αποκεντρωμένου μοντέλου παραγωγής ενέργειας δεν μπορεί να αποκλείει καμία τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα εκείνες των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων, που έχουν διαχρονικά υποστεί τις σοβαρότερες συνέπειες.»

11 Μαϊ, 2017

Το «Πακέτο για την Κυκλική Οικονομία», που ψηφίστηκε πρόσφατα, φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια μιας οικονομίας που χρησιμοποιεί τα απορρίμματα ως πρώτη ύλη. Θα ελαχιστοποιείται έτσι η ανάγκη παραγωγής νέων πρώτων υλών, που είναι πεπερασμένες και απορροφούν σημαντικές ποσότητες ενέργειας, και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ως το 2030, το ποσοστό αστικών απορριμμάτων που θα καταλήγει σε χωματερές δεν θα υπερβαίνει το 5%. Για την Ελλάδα, που θάβει άνω του 75% των απορριμμάτων της...

 

25 Οκτ, 2016

Ακαδημαϊκός, ερευνητής, συγγραφέας, ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι».

Ο Γιώργος Γραμματικάκης μιλά για την Ελλάδα, τις αξίες που ανυψώνουν το Έθνος, για το βασικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα, για κάτι το παράδοξο που πιθανόν θα δούμε από «Το Ποτάμι» αλλά και για τη συγκίνηση που του δίνει ο Ουρανός έναστρος.

18 Οκτ, 2016

Ένα ακόμα συνέδριο ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Τα κομματικά συνέδρια είναι αναπόσπαστα στοιχεία της δημοκρατικής μας ζωής. Περισσότερο, όμως, από την πορεία της χώρας και τις προοπτικές της αποβλέπουν σε εσωτερικές ισορροπίες και ανακατατάξεις. Τι αφήνει, λοιπόν, πίσω του το συνέδριο του Συριζα;

07 Ιουλ, 2016

 "Πικρή πατρίδα. Την πορεία της θολώνουν, δεκαετίες τώρα, τα καμώματα των πολιτικών και οι θεσμικές της ανεπάρκειες. Η Δικαιοσύνη έπρεπε να είναι η ελπίδα για τον αδύναμο και ο φόβος για τον ισχυρό. Στην πράξη, όμως, συχνά συμβαίνει το αντίθετο."

 

21 Ιουν, 2016

Οι πολιτιστικοί συντάκτες που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, καλεσμένοι του Γ. Γραμματικάκη, γράφουν για την ομιλία του καθηγητή Αστροφυσικής Γ. Σειραδάκη σχετικά με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και την παράσταση "QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν;"

 

17 Απρ, 2016

Ο Γ. Γραμματικάκης συζητά με την Ελίνα Μακρή και τη Ματρώνη Δικαιάκου για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της Ευρώπης.

03 Μαρ, 2016

Κοινή δήλωση Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

05 Οκτ, 2014

Συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Χρίστο Σίμο.

european parlament to potami

topTOP