Βρυξέλλες, 12 Ιουλ 2017

Υιοθετήθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολιτισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκη αποτέλεσαν τον κορμό του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών ομάδων. Συγκεκριμένα, o Έλληνας ευρωβουλευτής, ως εισηγητής των Σοσιαλιστών, εξασφάλισε να περιληφθούν μια σειρά μέτρων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών για τους ευρωπαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Στρασβούργο, 18 Μαϊ 2017

Ένας νέος κανονισμός επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ την πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακού περιεχομένου, όταν ταξιδεύουν σε κράτη μέλη, εφόσον έχουν καταβάλει συνδρομή στη χώρα τους. Τέτοιου είδους περιεχόμενο είναι οι κινηματογραφικές ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές, η μουσική, τα παιχνίδια και τα αθλητικά γεγονότα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την κατάργηση των τελών περιαγωγής (roaming) στις 15 Ιουνίου, τα οφέλη της ψηφιακής ενιαίας αγοράς θα αγγίξουν εκατομμύρια Ευρωπαίους.

05 Μαϊ, 2017

Ένα θερμό χειροκρότημα συνόδευσε το τέλος της Τριλογίας και της όπερας σκιών «Il ritorno di Karagiozis in Patria» που παρουσίασε η  Εθνική Λυρική Σκηνή στην κατάμεστη αίθουσα, που κοσμούσε ήδη η Έκθεση φωτογραφικής αφίσας «Οδοιπορικό στην Ελλάδα»  ...

Βρυξέλλες, 27 Απρ 2017

Αν βρεθείτε στις Βρυξέλλες τις πρώτες μέρες τυ Μάη, δηλώστε συμμετοχή στην Τριλογία Ελληνικού Πολιτισμού, όπου η Τέχνη συναντά το Λόγο, η ελληνική αρχαιότητα ερμηνεύει τη σύγχρονη πολιτική, η όπερα υιοθετεί τον Καραγκιόζη που συνομιλεί με τον Οδυσσέα. Στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά κάτω απ΄το φως του ελληνικού τοπίου.

22 Μαρ, 2017

Είναι η μη εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου, που επέτρεψε στη διοίκηση της ΑΕΠΙ να λειτουργεί σε καθεστώς αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας, τονίζει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Γ. Γραμματικάκης.

Και ζητάει να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 2014/26/ΕΕ, που θεσπίζει αυστηρούς ρυθμιστικούς κανόνες για τη λειτουργία και τη διαφάνεια των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατέθεσε, επίσης, σειρά νομοθετικών τροπολογιών στη νέα Οδηγία για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά...

03 Μαρ, 2017

Μια χαρακτηριστική ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βρυξέλλες, 30 Ιαν 2017

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών από την απόδοση ανταποδοτικού τέλους έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης.

Στρασβούργο, 15 Δεκ 2016

Ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης υπερασπίστηκε σήμερα στην ολομέλεια του ΕΚ την σημασία του κοινοτικού κεκτημένου στα εργασιακά, όχι μόνο όσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και στην ανάγκη υπάρξεως ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους. 

Στρασβούργο, 22 Νοε 2016

Με την ενεργό στήριξη του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκη παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο τα νέα βιβλία Ιστορίας που εξέδωσε το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

european parlament to potami

topTOP