17 Απρ, 2016

O Γιώργος Γραμματικάκης στην εκπομπή Κάρτα Μέλους

O Γιώργος Γραμματικάκης στην εκπομπή Κάρτα Μέλους

Εδώ  μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Παρακάτω απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από όσα είπε ο Γ. Γραμματικάκης στην εκπομπή Κάρτα Μέλους (17.4.2016) με οικοδέσποινα την Ματρώνη Δικαιάκου και φιλοξενούμενη, επίσης, την εκπρόσωπο της Ελλάδας στο πρώτο εργαστήριο του Νέου Συνεδρίου της Βιέννης, δημοσιογράφο Ελίνα Μακρή.

Πρόσφατα στην Επιτροπή Πολιτισμού (CULT) βρήκα την ευκαιρία να πω στους συναδέλφους πως «η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μας περιγράφετε καθημερινά. Και ιδού, παρά τις πλείστες όσες δυσκολίες -και είναι αξιοθαύμαστο- κάποιοι άνθρωποι διοργανώνουν το επικείμενο συνέδριο για τον Αριστοτέλη στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο.»
Και αμέσως -αυτό μου έκανε εντύπωση- ο Επίτροπος για τα θέματα του πολιτισμού έκανε ένα ένθερμο σχόλιο για την Ελλάδα και τον Αριστοτέλη και η Πρόεδρος της Επιτροπής, η κ. Silva, αποφάσισε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει στο συνέδριο.

Προσπάθειες όπως το νέο συνέδριο της Βιέννης, που βλέπουν με κάποια οδύνη την κατάσταση στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλές. Και η ελπίδα είναι ότι κάπου θα συγκλίνουν. Θα υπάρξει ένα νέο αφήγημα για το μέλλον της Ευρώπης που θα ξεφεύγει τα σημερινά του αδιέξοδα. Η ίδια η Αυστρία, με τη μεγάλη παράδοση των συνεδρίων των διανοουμένων, περιφρονεί τελείως τους ευρωπαϊκούς κανόνες και την ευρωπαϊκή συνθήκη και υψώνει τείχη στους πρόσφυγες. Και μάλιστα απροειδοποίητα. Πράξη που έχει ενοχλήσει πολύ το Ευρωκοινοβούλιο, τον Πρόεδρο του, τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ακόμα και την κυρία Μέρκελ.

Ζούμε σε μια εποχή που η Ευρώπη αναζητά το δρόμο της. Δεν μπορεί να μείνει στη σημερινή στασιμότητα. Η Ελλάδα πληρώνει ακριβά αυτήν τη στασιμότητα με την έξαρση του προβλήματος των προσφύγων.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές πήραμε μια πρωτοβουλία όλοι μαζί- εξαιρούνται κάποιοι για ευνόητους λόγους- να παραμερίσουμε τις πολιτικές μας διαφορές, που λογικό είναι να υπάρχουν, και να έχουμε μια κοινή γραμμή στο προσφυγικό θέμα. Η συνέχεια θα είναι η αποστολή μιας επιστολής προς όλους τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Να τους ενημερώσουμε για την πραγματική φύση του ελληνικού προβλήματος, τις δυσκολίες του προσφυγικού και να τους καλέσουμε να έρθουν στην Ελλάδα, να θαυμάσουν τα ελληνικά νησιά, που παραμένουν πάντα μαγικοί τόποι και να διαπιστώσουν από κοντά οι ίδιοι την πραγματικότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων.
Είτε επιτύχει τους σκοπούς της η επιστολή είτε όχι, είναι ένα δείγμα μιας κοινής πολιτικής Ελλήνων στον ευρωπαϊκό χώρο.

   

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.