24 Ιαν, 2018

Ο πολιτισμός είναι ο συνεκτικός δρόμος που μπορεί να ενώσει την Ευρώπη

Παρέμβαση του Γιώργου Γραμματικάκη στο Facebook για το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία του Πολιτισμού στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης:  

«Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς το φετινό. Έρχεται να μας θυμίσει ότι ο πιο σπουδαίος συνεκτικός δρόμος που μας ενώνει είναι ο Πολιτισμός. Η μουσική, τα συγγραφικά έργα, η ποίηση, η τέχνη, η αρχιτεκτονική μας δείχνουν κοινά μονοπάτια. Αναδεικνύοντας, λοιπόν, την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, ίσως, καταφέρουμε να συμβάλλουμε στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης που σήμερα υποφέρει, εκτός των άλλων, από πολλές αποσχιστικές τάσεις, από φωνές που στην ουσία εμποδίζουν τον πολιτισμό. 

Αυτός ο χρόνος είναι μια ευκαιρία για τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στα οικονομικά προβλήματα παρά στον Πολιτισμό -ξεχνώντας ότι είναι αλληλένδετα- να στρέψει το βλέμμα της προς τα εκεί. Θα συνεχίσω, λοιπόν, να προσπαθώ για να γίνει αυτή η χρονιά ο καταλύτης που θα δώσει στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες το ρόλο που τους αξίζει για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης»..

Δείτε την παρέμβασή του ευρωβουλευτή του Ποταμιού στην εκπομπή της κυρίας Δικαιάκου «Κάρτα Μέλους» στο βίντεο που ακολουθεί:

   

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.