Βρυξέλλες, 11 Σεπ 2018

Ο δρόμος για την αντιμετώπιση των ιστορικών αιτημάτων της ελληνικής κοινωνίας είναι μακρύς και δύσκολος, καθώς πολλά απ΄αυτά εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπιση τους όμως απαιτεί πολιτική συναινέσεων στα μεγάλα θέματα, αλλά και αποφυγή των εμφυλίων παθών που μόνο δεινά προξένησαν στο τόπο. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Γραμματικάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης. 

Βρυξέλλες, 04 Σεπ 2018

Την έκθεσή του για τη Νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Πολιτισμό παρουσίασε ο Γιώργος Γραμματικάκης στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την ΕΕ. 

 

Βρυξέλλες, 04 Σεπ 2018

Με παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Γραμματικάκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης στόχων μείωσης, ακόμα και της απαγόρευσης ορισμένων πλαστικών μιας χρήσης καθώς όπως είπε οι θάλασσες μας ήδη φέρουν ορατά τα τραύματα της περιβαλλοντικής μας ασυνειδησίας. 

Στρασβούργο, 12 Ιουν 2018

Την ανάγκη η Ε.Ε. να θεσπίσει στόχο χρηματοδότησης της Παιδείας ύψους τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ των Κρατών Μελών μέχρι το 2025, αν θέλει πραγματικά να υπάρξει σύγκλιση, οικονομική ανάπτυξη παντού και μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε ο Γ. Γραμματικάκης σε παρέμβασή του. 

Στρασβούργο, 23 Απρ 2018

Παρά τα μεγάλα λόγια που ακούγονται συνέχεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό η χρηματοδότησή του φτάνει μόνο στον 0,15 του συνολικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο Γιώργος Γραμματικάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλισθεί ότι η χρηματοδότηση του όλου προγράμματος  θα αυξηθεί ουσιαστικά μετά το 2020, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η πολύτιμη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκης Ορχήστρας Νέων.

Στρασβούργο, 18 Απρ 2018

Κάλεσμα προς τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές, να ακουστεί, βροντερή και ασυμβίβαστη, η φωνή τους στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απηύθυνε ο Γιώργος Γραμματικάκης σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Kατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο για το θέμα, υπογράμμισε ότι μαζί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν αναίτια φυλακισθεί, έχουν φυλακιστεί και οι ιδέες της δικαιοσύνης και του νόμου, της δημοκρατίας και του διαλόγου, οι ίδιες οι αξίες της Ευρώπης, που εμείς έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε.

Βρυξέλλες, 28 Μαρ 2018

Με ένα θερμό χειροκρότημα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γραμματικάκης με θέμα το νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να προβληθούν στο κέντρο της Ευρώπης δυνάμεις της Τέχνης, που με θυσίες μεγάλες ανθίζουν στον τόπο μας.

Βρυξέλλες, 21 Μαρ 2018

Το ταξίδι του φωτός και της Τέχνης συνεχίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πρόθεσή μας, αυτή τη φορά, είναι να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών που, παρά την οδυνηρή κρίση που βιώνει η χώρα, διακρίνονται στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα.

Βρυξέλλες, 15 Φεβ 2018

Μια διαφορετική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο Γιώργος Γραμματικάκης. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Αντόνιο Ταγιάνι στο γραφείο του στις Βρυξέλλες για να του παραδώσει αυτοπροσώπως ένα ιδιαίτερο δώρο: ένα εξαιρετικό φωτογραφικό έργο του διεθνώς γνωστού Έλληνα φωτογράφου κ. Γιώργου Δεπόλλα.

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.