Στρασβούργο, 04 Οκτ 2016

Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γ.Γραμματικάκη ράπισμα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη

Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γ.Γραμματικάκη ράπισμα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη

 

Ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής είχε ζητήσει επίμονα την άρση της ασυλίας του για εκκρεμούσα ποινική διαδικασία και υπερψήφισε σήμερα το αίτημα των ελληνικών αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκθεση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου που συνοδεύει την άρση της ασυλίας και υιοθετήθηκε ομόφωνα είναι καταπέλτης κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Τα μέλη της Επιτροπής από όλες τις πολιτικές ομάδες εκφράζουν την κατάπληξή τους για το γεγονός ότι "η άρση της ασυλίας ζητείται σήμερα, 20 χρόνια μετά τα συμβάντα, καθώς και ότι το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν κατάφερε να ασκήσει δίωξη νωρίτερα και σκοπεύει να το πράξει τώρα που ο Γ. Γραμματικάκης είναι μέλος το Ευρωπαικού Κοινοβουλίου."

Στην Έκθεση ασκείται έντονη κριτική στο ελληνικό δικαστικό σύστημα για τις γνωστές και χρόνιες παθογένειες του. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης τόσο αργό δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά δίκαιο, καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν είναι πλέον οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν πριν 20 χρόνια. Αν θέλουμε να γίνεται λόγος περί δικαιοσύνης, είναι θεμελιώδους σημασίας η έγκαιρη απονομή της."

Με αφορμή την άρση της ασυλίας του, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: "Η εισηγητική Έκθεση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων με ομοφωνία όλων των πολιτικών ομάδων αποτελεί ένα ράπισμα προς την Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, και ότι το κύρος της δοκιμάζεται πολλαπλώς και από πολλές κατευθύνσεις στη χώρα μας. Ελπίζω, λοιπόν, ότι η αιτούμενη και από μένα άρση της ασυλίας μου θα αποτελέσει ένα ακόμα μικρό, αλλά ουσιαστικό λιθαράκι σε μια Ελληνική Δικαιοσύνη, άξια της δύσκολης αποστολής της."

   

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.