04 Φεβ, 2009

Συνομιλίες με το φως

Συνομιλίες με το φως

Συνεχίζοντας το ταξίδι για την αναζήτηση της Βερενίκης, ο Γιώργος Γραμματικάκης εξιστορεί τη σχέση της μουσικής με τον ουράνιο κόσμο- σχέση με μακραίωνη με πολυσχιδή διαδρομή- και σκηνοθετεί τη συνάντηση της Μουσικής με την Επιστήμη.
Προσκεκλημένοι σ΄αυτήν τη συνάντηση οι μουσικοί Γιώτης Κιουρτσόγλου, David Lynch και Οδυσσέας Γραμματικάκης, η ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη και η φωτογράφος Λίλα Σωτηρίου. Και όλοι, όσοι μοιράστηκαν εκείνο το βράδυ στο αγαθό πρόσωπο του Ιανού.

Τα κεφάλαια του βιβλίου: Το ταξίδι, Η αναζήτηση της Βερενίκης και του φωτός, Το τολμηρό βήμα, Το αγαθό πρόσωπο του Ιανού, Οι συνομιλίες με το φως και η απεικόνισή τους, Η ανακάλυψη του αρχέγονου φωτός, Η συνάντηση της μουσικής με την επιστήμη, Η αυτοβιογραφία του φωτός, Η εκδήλωση.

Αυτή η τελευταία, η εκδήλωση, αποτυπώνεται στο δίσκο ήχου και εικόνας (dvd) που συνοδεύει το βιβλίο. Με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σωτήρη Χατζάκη η επιστήμη συνομιλεί με την τέχνη της μουσικής και του θεάτρου με αφετηρία τα βιβλία του Γιώργου Γραμματικάκη «Η Αυτοβιογραφία του φωτός» και «Η κόμη της Βερενίκης». Ο καθηγητής αφηγείται την ανακάλυψη του αρχέγονου φωτός, συνομιλεί μαζί του και διηγείται εκ μέρους του, οι μουσικοί Γιώτης Κιουρτσόγλου, David Lynch και Οδυσσέας Γραμματικάκης αυτοσχεδιάζουν, η ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη ερμηνεύει θεατρικά «Το Σύμπαν ενός ανώνυμου συγγραφέα» από την «Κόμη της Βερενίκης». 

διαβάστε το απόσπασμα

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.