04 Μαρ, 1989

Η Κόμη της Βερενίκης

Η Κόμη της Βερενίκης

Το βιβλίο αυτό αφορά σε ένα πείραμα που έγινε πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια. O επιστήμονας που το σχεδίασε δεν είναι πια τριγύρω για να μας εξηγήσει τι ακριβώς έκανε και, κυρίως, τι σκοπό εξυπηρετούσε. Ήταν δε τέτοιες οι συνθήκες και η θερμοκρασία του πειράματος, που καθιστούν ανέφικτη την επανάληψή του στα γήινα εργαστήρια.

Το πείραμα αυτό ήταν η δημιουργία του ίδιου του Σύμπαντος. Η μεγαλειώδης γένεση και η εξέλιξή του, όπως πράγματι πιστεύει η σύγχρονη επιστήμη, έχει την αρχή της σε μιαν αδιανόητη«Μεγάλη Έκρηξη» και οδήγησε με αργούς ρυθμούς στον σχηματισμό των άστρων και των πλανητών, και αργότερα – από τύχη ή αναγκαιότητα- και στην εμφάνιση του ανθρώπου. Ενώ όμως είναι απλά έποικος ενός ιδιόμορφου πλανήτη, που ανήκει σε έναν ασήμαντο γαλαξία, ο άνθρωπος τολμά εν τούτοις να θέτει ερωτήματα που αγγίζουν την ίδια του την ύπαρξη και την ύπαρξη του κόσμου.

Η Βερενίκη που ζει ανάμεσά μας, στα μικρά ή τα μεγάλα της καθημερινότητας, στη σιωπή της νύκτας ή λουσμένη στο πρωινό φως, εμπνέει τον Ανδρέα Γεωργοτά, και συνθέτει μουσική «στους αισθητικούς χώρους του μεταμοντέρνου με κεντρική θεματική ιδέα από τη Θ΄ωδή του Αναστάσιμου Κανόνα πρώτου ήχου».

Θα την απολαύσετε στο δίσκο ήχου και εικόνας (dvd) «Βερενίκης Εγ-κόμη-ον» που συνοδεύει το βιβλίο.

διαβάστε το απόσπασμα

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.