01 Σεπ, 2015

Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων

Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων

Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων. Πως τάχα είναι εύκολοι οι άλλοι δρόμοι εκτός Ευρώπης, εύκολες οι διαπραγματεύσεις και ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί ακόμη και τις πιο αλλοπρόσαλλες λύσεις.

Είμαι υπερήφανος για Το Ποτάμι. Είχα δυσκολίες να μπω στην πολιτική ζωή αλλά μπήκα σ΄έναν χώρο ξεχωριστό. Είμαι υπερήφανος, γιατί Το Ποτάμι αντιστάθηκε στις δημαγωγίες και χάραξε έναν δρόμο που, αν τον δείτε προσεκτικά βήμα -βήμα και με τη σημερινή γνώση, θα διαπιστώσετε πως είπε τα σωστά τα τίμια και τα τολμηρά.

Είπε π.χ. πως έπρεπε να αποφύγομε εκείνες οι εκλογές, να φτάσομε σε μια αναθεώρηση του Συντάγματος, και να προχωρήσομε σε μια κοινή διαπραγμάτευση. Κρίνετε αυτές τις προτάσεις με τη σημερινή εικόνα.

Είπε, επίσης, ότι θα υπογράψει τη συμφωνία - κατηγορήθηκε γι΄αυτό- αμέσως μόλις η υπεύθυνη κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία. Προσπάθησε επίσης να επιταχύνει τις εξελίξεις κι έπαιξε συμβολικό και σημαντικό ρόλο στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, που ήταν και η αποθέωση μιας πολιτικής ενότητας. Το τονίζω, για να μην ξεχνάμε τα θετικά, ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο και στάση.

Είναι περίεργο που δεν αναγνωρίζει ο Σύριζα τη συμβολή του Ποταμιού. Άκουσα χθες τον πρωθυπουργό και νομίζω ότι κινείται στα όρια, μεταξύ εθνικού και κομματικού ηγέτη. Άλλοτε εμφανίζεται ως εθνικός άλλοτε ως κομματικός. Η ελπίδα μου είναι να παραμείνει κάποια στιγμή εθνικός. Εχθές άκουσα ότι κατέταξε Το Ποτάμι- έλεος!- στα παλαιοκομματικά κόμματα, ενώ ο κ. Καμμένος δεν είναι ...παλαιοκομματικός! Αυτά είναι τεχνάσματα κατώτερα του επιπέδου της πολιτικής ζωής.

Το Ποτάμι είναι δυναμικό. Έχει ίσως αδυναμίες, όπως όλα τα κόμματα, αλλά προσβλέπει σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Η κοινωνική ατμόσφαιρα αναδίδει ότι αυτές οι εκλογές είναι άχαρες, θολές και μη επιθυμητές. Για το μέλλον θα έλεγα ότι χρειάζεται να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των περιστάσεων. Το λέμε, αλλά δεν το πιστεύουμε πραγματικά. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση και το minimum που απαιτείται δεν είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά μια κυβέρνηση που θα στοχεύσει στους καλύτερους του τόπου.

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης εδώ

   

european parlament to potami

topTOP

×

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.